Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 16:37

Copy of ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

Written by
Rate this item
(1 Vote)

 PROTOGENES ΚΑΙ KONSTAS

3 ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ!

Το πολυτιμότερο αγαθό της ελληνικής φύσης, η κορωνίδα της ελληνικής διατροφής είναι το αγνό ελαιόλαδο. Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου ήταν και είναι μια

επίπονη αλλά ευχάριστη διαδικασία, την οποία οι πρόγονοι μας πραγματοποιούσαν με συνέπεια και μεθοδικότητα. Οι καρποί μαζεύονταν και συνθλίβονταν σε πέτρινα ελαιοτριβεία. Το λάδι της ελιάς συλλεγόταν σε μεγάλους πίθους και αποθηκευόταν στις μεγάλες αποθήκες των ανακτόρων, στον ίδιο χώρο όπου έκρυβαν τους πολύτιμους λίθους.

 

Σήμερα από τα σύγχρονα μηχανήματα ενός ιδανικού ελαιοτριβείου και τη διαδικασία, δηλαδή, τις σωστές πρακτικές συγκομιδής και μεταφοράς του ελαιοκάρπου, τις άριστες συνθήκες ψυχρής έκθλιψης εξαρτάται και η διαφορετική, η άριστη ποιότητα του ελαιόλαδου. Γνωρίζοντας αυτή τη σημαντική διαφορά και θέλοντας να δώσουν ένα

ελαιόλαδο υψηλής διατροφικής αξίας, στο Πρότυπο Ελαιουργείο «ΚΩΝΣΤΑ», που βρίσκεται στα Καλύβια του Δήμου Σαρωνικού, παρήγαγαν φέτος το δικό τους ελαιόλαδο, από τα

δικά τους ελαιόδεντρα,τα οποία καλλιεργούν στην περιοχή. 

 

Μάλιστα το «PROTOGENES» και το «KONSTAS» απέσπασαν τρία διεθνή βραβεία ποιότητας.

Το πρώτο απέσπασε χρυσό βραβείο και το δεύτερο χάλκινο στον διεθνή διαγωνισμό ΑΤΗΕΝΑ\ΑΤΗΙΟΟC 2016 www.athenaoliveoil.gr/el/ που διεξήχθη στην Αθήνα.

Το ελαιόλαδο «KONSTAS» απέσπασε φέτος ένα ακόμα χάλκινο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό www.aristionawards.co.uk/competitions/.


ΤΟ ΜΥΣΤΙKO ΤΟΥΣ

Γι’ αυτή την επιτυχία τους, από το πρώτο κιόλας γέννημα, το μυστικό είναι ένα: «Εμείς δεν προσθέτουμε τίποτα. Η φύση μάς παρέχει ό,τι είναι απαραίτητο. Καθώς οι ελιές αλέθονται την ίδια μέρα που συλλέγονται, το λάδι παραμένει χαμηλό σε οξύτητα και διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά του και τη χαρακτηριστική γεύση του. Το ελαιόλαδο είναι απλώς ο χυμός του φρούτου, και όπως όλοι οι χυμοί φρούτων είναι πολύ υγιεινός χάρη στα πλούσια θρεπτικά και ωφέλιμα συστατικά του», μας είπαν.

 

Το Πρότυπο Ελαιοτριβείο «ΚΩΝΣΤΑ» λειτουργεί κάθε χρόνο από 25 Οκτωβρίου έως τέλος Ιανουαρίου με τελευταίας τεχνολογίας Μηχανήματα, από ανοξείδωτο ατσάλι, για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει καμιά επιμόλυνση ή αλλοίωση του ελαιόλαδου είτε στην υφή είτε στη γεύση. Η διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου είναι απλή και φυσική. Ακολουθεί την παράδοση 50 χρόνων αφού το ελαιοτριβείο ξεκίνησε από τον παππού της οικογένειας Κώνστα και τώρα την επιχείρηση συνεχίζουν παιδιά και εγγόνια.

Το ελαιοτριβείο είναι επισκέψιμο από σχολεία και ομάδες. Οι ενδιαφερόμενοι για ξενάγηση μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 22990 47006.

Read 2111 times Last modified on Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 08:10
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία « Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (*) ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ »
Login to post comments