Ήταν αίτημα χρόνων και ζητουσε μια υπογραφή απο τον αρμόδιο υπουργό η λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει τον σταθμό του Προαστιακού - Μετρό με τον Δήμο Σαρωνικού. Να θυμήσουμε ότι και το 2017 είχε εγκριθεί από τον ΟΑΣΑ μια νέα γραμμή που θα ένωνε μάλιστα τον Προαστιακό με την Παλαιά Φώκαια και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ για τους κατοίκους του Σαρωνικού, όπως είχε εξαγγελθεί. Αυτή η γραμμή έμεινε στα χαρτιά γιατί ο υπουργός άλλαξε, η Κυβέρνηση άλλαξε και ο τότε υπουργός δεν έβαζε υπογραφή. Κάποιοι μάλιστα έλεγαν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να έχουμε μια ακόμα γραμμή αφού εξυπηρετούμαστε από το 122 και τον σταθμό ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ....
https://www.news247.gr/ellada/nea-leoforeiaki-grammi-anasa-gia-tous-katoikous-ton-kalivion/
Να ομως, που το πλάνο βγήκε από τα συρτάρια, ο π. υφπουργός "ζορίστηκε" αρκετά από ότι φαίνεται, έβαλε την περιβόητη υπογραφή και η γραμμή πήρε το αριθμό 311.
Πάντα είναι χρήσιμο το άνοιγμα των συρταριών!!!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
"Εγκρίθηκε και επίσημα η νέα λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει τον Δήμο Σαρωνικού με τον Προαστιακό
Εγκρίθηκε και επίσημα η νέα λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει τον Δήμο Σαρωνικού με τον Προαστιακό. Μια προσπάθεια μηνών, αλλά κυρίως ένα αίτημα ετών, γίνεται επιτέλους πράξη.
Το νούμερο 311, για όσους ζουν στον Σαρωνικό, δεν θα είναι πια απλώς ένας αριθμός. Θα είναι το λεωφορείο που θα εξυπηρετεί πολίτες από τις 21 στάσεις που εγκρίθηκαν στα όρια του δήμου, συνδέοντας την περιοχή απευθείας με τον σταθμό του Προαστιακού.
Το πρώτο δρομολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο και θα σηματοδοτήσει τη συγκοινωνιακή ενοποίηση του Σαρωνικού με το κέντρο της Αθήνας και τα υπόλοιπα προάστια. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων, οι στάσεις αλλά και οι ώρες λειτουργίας της νέας γραμμής 311."
Αυτή η γραμμή ωστόσο κόβει τον Δήμο και πάλι στη μέση διότι το παραλιακό μέτωπο και ο Κουβαράς δεν εξυπηρετούνται και η Δημοτική Συγκοινωνία έχει τόσα λίγα και σε χρόνους αναμονής μεγάλους δρομολόγια που πάλι οι Δημότες δεν θα εξυπηρετούνται απόλυτα.
ΚΑΙ Ο ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΤΗΝ 311
Χρήσιμη την είδε πάντως και ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Κωνσταντίνος Αλλαγγιάννης γιατί σε ανακοίνωσή του στα μέσα δικτύωσης αναφέρει: " ....Βαδίζουμε ήδη στους πρώτους τρεις μήνες λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής του ΟΑΣΑ που ενώνει το Δήμο μας με τον προαστιακό. Οι δημότες μας βγαίνουν επιτέλους από τη συγκοινωνιακή απομόνωση και αποκτούν μια εύκολη, φθηνή και ασφαλή σύνδεση με την Αθήνα και την υπόλοιπη Αττική. Επίσης με την νέα λεωφορειακή γραμμή του αστικού (311 ΣΤ. ΚΟΡΩΠΙ-ΚΑΛΥΒΙΑ) εξυπηρετείται και το Μαρκόπουλο στο νότιο τμήμα του!(Σουνίου-Μυριννούντος Γ. Μεθενίτη-Αθηνών)"