Μιχάλης Αργυρούδης: «Με ενότητα και συμμετοχή, χτίζουμε μια ΔΕΕΠ δίπλα στον πολίτη»
Επιμέλεια κειμένου: Βιργινία Μάρκου 
Ο Μηχανολόγος Μηχανικός και Επιθεωρητής Πλοίων αναλαμβάνει να δώσει νέα πνοή στη ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής
Η εκλογική διαδικασία της 23ης Νοεμβρίου για τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας θα έχει φέτος έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα: για τη θέση του Προέδρου υπάρχει μία μόνο υποψηφιότητα, αυτή του Μιχάλη Αργυρούδη, Μηχανολόγου Μηχανικού και Επιθεωρητή Πλοίων.
Η υποψηφιότητά του, καρπός ευρείας αποδοχής και ενότητας, σηματοδοτεί την πρόθεση πολλών στελεχών και μελών της Παράταξης να κινηθούν μακριά από εσωστρέφειες, με στόχο τη δημιουργία μιας ενεργούς, εξωστρεφούς και ουσιαστικής ΔΕΕΠ.
? Ένας άνθρωπος της δουλειάς, με πίστη στις αξίες της Παράταξης
Ο Μιχάλης Αργυρούδης δηλώνει «παρών» με διάθεση προσφοράς και βαθιά πίστη στις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Όπως ο ίδιος τονίζει, «η συμμετοχή στη ΔΕΕΠ δεν είναι τυπική θέση, αλλά ευθύνη — ευθύνη απέναντι στους πολίτες, στα μέλη και στην κοινωνία της Ανατολικής Αττικής».
«Θεωρώ τιμή να έχω την εμπιστοσύνη των μελών μας. Στόχος μου είναι μια ΔΕΕΠ που θα ακούει, θα στηρίζει και θα μεταφέρει δυνατά το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας σε κάθε γωνιά της Ανατολικής Αττικής».
?️ «Η ΔΕΕΠ πρέπει να είναι παρούσα στην κοινωνία»
Σε μια σύντομη συζήτησή μας, ο Μιχάλης Αργυρούδης εξηγεί τη φιλοσοφία και το όραμά του για τη νέα εποχή της ΔΕΕΠ:
Ερ.: Τι σημαίνει για εσάς μια “ΔΕΕΠ κοντά στην κοινωνία”;
Μ. Αργυρούδης: Παρουσία παντού — στα σχολεία, στους συλλόγους, στα προβλήματα κάθε δήμου. Με δράσεις κοινωνικές, περιβαλλοντικές, εθελοντικές. Όχι απλώς κομματικές εκδηλώσεις, αλλά ουσιαστική επαφή με τους ανθρώπους.
Ερ.: Ποια είναι η πρώτη σας προτεραιότητα ως Πρόεδρος;
Μ. Αργυρούδης: Να οργανώσουμε μια ομάδα ενωμένη, με ρόλους και διαφάνεια. Θέλουμε κάθε ΔΗΜ.Τ.Ο. να έχει φωνή και δράση. Η ΔΕΕΠ πρέπει να λειτουργεί με σχέδιο, λογοδοσία και συνεχή επικοινωνία με τα μέλη της.
Ερ.: Πώς θα προσεγγίσετε τη νέα γενιά;
Μ. Αργυρούδης: Με συμμετοχή και ρόλο. Οι νέοι δεν θέλουν να ακούν λόγια, θέλουν να συμμετέχουν. Η πολιτική δεν έχει ηλικία — έχει ιδέες, όραμα και πίστη.
Ερ.: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες της Ανατολικής Αττικής;
Μ. Αργυρούδης: Να συμμετέχουν ενεργά. Μόνο έτσι αλλάζουν τα πράγματα. Με ενότητα, διαφάνεια και συλλογικότητα, μπορούμε να κάνουμε τη ΔΕΕΠ παράδειγμα ουσιαστικής πολιτικής παρουσίας στην κοινωνία.
? «Ενώνουμε, δεν διχάζουμε»
Η επιλογή του Μιχάλη Αργυρούδη ως μοναδικού υποψηφίου αποτυπώνει ένα μήνυμα συσπείρωσης και συνεννόησης στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική.
«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στις εσωκομματικές διαδικασίες. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την Παράταξη και τον τόπο τους. Πάμε όλοι μαζί, με σεβασμό και όραμα», τονίζει χαρακτηριστικά.


ℹ️ Πληροφορίες για τη διαδικασία
Οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.
Τα μέλη μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας ekloges.nd.gr, μέσω της «Ψηφιακής Κάλπης Ζευς» της ΕΔΥΤΕ (GRNET).
Όσοι επιθυμούν να προσέλθουν με φυσική παρουσία μπορούν να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.).
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του κόμματος.
Η ανάληψη της Προεδρίας της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής από τον Μιχάλη Αργυρούδη σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την οργάνωση: με έμφαση στην ενότητα, τη συλλογικότητα και την ουσιαστική παρουσία δίπλα στους πολίτες.
Σε μια περίοδο που η πολιτική χρειάζεται επανασύνδεση με την κοινωνία, ο κ. Αργυρούδης δηλώνει έτοιμος να κάνει τη ΔΕΕΠ «ζωντανό κύτταρο συμμετοχής και δράσης» σε όλη την Ανατολική Αττική.
